Annemarieke van Drimmelen & Jasper Krabbé, 'June' at Huis Vasari, Amsterdam


Huis_Vasari_NowOpen_2

7 October - 27 November 2022
Huis Vasari, Amsterdam

Dit najaar exposeren (mode)fotograaf Annemarieke van Drimmelen en schilder Jasper Krabbé hun nieuwe werk in Huis Vasari. June is een samenwerking tussen het kunstenaarspaar, zij dragen het werk in deze expositie op aan hun 3-jarige dochter June. De werken (voor het grootste deel gemaakt op het Griekse eiland Hydra) geven een nieuwe kijk op de blik van een kind dat een onbevangen beeld van de wereld heeft. In een poging om het ongerepte aspect van hun omgeving vast te leggen, ontstond voor Van Drimmelen en Krabbé een nieuwe manier van werken, geïnspireerd door dingen die hun dochter tijdens wandelingen over het eiland opviel.

Het bracht fotograaf van Drimmelen ertoe om zich te concentreren op kleine en intieme details, zoals een stukje metaaldraad dat ze op het strand vonden waarin een dierlijke vorm schuilging. Of het gezicht dat ze tegenkwamen in een vervallen muur van een verlaten hotel in een baai van het eiland. De foto's werden vervolgens door Krabbé beschilderd om tweede, poëtische laag toe te voegen. Dit zorgt voor een onverwachte combinatie van verf en foto, soms met gedichten van Krabbé. Voor hen was het een ware reis naar de onschuld in het wereldbeeld van hun kind.

Expositiedata: 7 oktober - 27 november 2022
Locatie: Huis Vasari | Vrije Academie
Adres: Herengracht 368 te Amsterdam
Entree: gratis te bezoeken
Openingstijden: dagelijks van 10.00-17.00 uur* (*behalve op feestdagen)

Find out more

Shopping Basket