Now: Super Saturation at Slot Zeist


29 January - 10 April 2023
Super Saturation
Slot Zeist
Zinzendorflaan 1, Zeist

Krabbé's exhibition is a first: in the history of the historical location of Slot Zeist, the contemporary artist has been given free reign to react to  the building’s history by visual interventions. From January 31 until February 13, visitors have exclusive access to the main building. Krabbé tries to direct the viewer's gaze to point out forgotten chapters in art history. By replacing some of the portraits of former Royalty by portraits of his personal heroes.Friends and acquaintances are given a place on prime locations in the former castle, but the artist also honors strangers who particularly have affected him. Like pro skater Clyde Semmoh, a childhood friend of Krabbé who passed away two years ago. Or a homeless man on Venice Beach in Los Angeles. Or the  trans woman DJ and activist Honey Dijon. Or Dr. Rat, the first graffiti writer of Amsterdam.

According to the artist, these are contemporary heroes, for their courage and the path they have chose.

By painting portraits of them, he highlights his slowly fading personal memories and the beauty of this moment.

For more information: Exposities Slot Zeist

JASPER_KRABBE_SLOT_ZEIST_MOSIE_OJAI

29 January - 10 April 2023
Super Saturation
Slot Zeist
Zinzendorflaan 1, Zeist

Van 31 januari t/m 10 april 2023 vindt in Slot Zeist een nieuwe expositie plaats van Jasper Krabbé, onder de titel ‘Super Saturation’. Deze benaming is terug te voeren op de ‘verzadigde’ kleuren die de kunstenaar recent is gaan gebruiken, in tegenstelling tot zijn meer ‘bestorven’ kleurtoepassingen van weleer. Tegelijkertijd wil ‘Super Saturation’ duiden op de verzadiging aan beelden die via sociale media, nieuws en internet op ons afkomen. Hieruit distilleert Krabbé zijn schilderijen zorgvuldig. Hij omschrijft het zo: “De veelheid, snelheid en gelijktijdigheid waarmee gebeurtenissen nu zichtbaar worden zijn ongeëvenaard en geven een nieuwe energie en vrijheid”.

De expositie van Krabbé is een primeur: voor het eerst in de geschiedenis van Slot Zeist krijgt hij als hedendaags kunstenaar de vrije hand om beeldende ingrepen in het pand toe te passen. Tussen 31 januari en 13 februari hebben bezoekers exclusieve toegang tot het hoofdgebouw. Krabbé probeert de blik van de kijker te sturen en te wijzen op vergeten hoofdstukken uit de kunstgeschiedenis. Daarbij eert hij een aantal van zijn helden en belicht hij de schoonheid van langzaam vervagende persoonlijke herinneringen.

In de expositie krijgen vrienden en kennissen een plek, maar ook onbekenden die de kunstenaar bijzonder raken. Zoals pro skater Clyde Semmoh, een jeugdvriend van Krabbé die twee jaar geleden overleed, of een dakloze man op Venice Beach in Los Angeles. De Amerikaanse Honey Dijon, black trans woman dj en activiste of Dr. Rat, de eerste graffiti schrijver van Amsterdam. Volgens de kunstenaar hedendaagse helden, om hun moed en om het eigen pad dat ze kozen.

Voor informatie over toegang en prijzen: Exposities Slot Zeist

Shopping Basket