Hoorcolleges: Kunst uit de 20e eeuw met Jasper Krabbé aan de Vrije Academie, Amsterdam of online.


Jasper_Krabbe_Lectures_Vrije_Academie

Start 31 oktober 2022 | 7  hoorcolleges: Over inspiratie & bewondering samen met Peter van Duinen.
Online of in de zaal | Vrije Academie Amsterdam

Door de ogen van Jasper Krabbé gaan we kijken naar de moderne kunstgeschiedenis. Hoe kijkt een schilder naar andere schilders? Hoe kijkt hij naar verf en expressie? Als kunstenaar kijkt Jasper Krabbé anders naar kunst dan de meeste museumbezoekers. Hij ziet andere verbanden. Welke kunstenaars inspireerden hem en hebben zijn eigen werk beïnvloed? Kijk en luister mee naar deze kunstenaar en verteller.

We gaan kijken naar 7 periodes van 1900 tot nu. Kunsthistoricus Peter van Duinen geeft bij elk college een inleiding op de periode, daarna vertelt Jasper Krabbé over zijn persoonlijke observaties met de kunstenaar in kwestie. Na afloop discussiëren ze over details, over grote verbanden en ongetwijfeld over vele anekdotes.

Tijdens de reeks komt aan bod:

Maandag 31 oktober                    Egon Schiele
Maandag  7 november                 Marcel Duchamp
Maandag 14 november                Arshile Gorky
Maandag 21 november                Lucian Freud & Alica Neel
Maandag 28 november               Julio Galan
Maandag 12 december                David Hockney
Maandag 19 december                Graffity art

 

Direct inschrijven

Shopping Basket