Watch: Portretten Jasper Krabbé


Bron: Aaron van Valen

Portretten van Krabbé
Wo 19 apr 20:30
Seizoen 1 Afl. 4 - Ernst Jansz

Schilder Jasper Krabbé maakt een portret van muzikant en bandleider Ernst Jansz, maar niet voordat hij Ernst goed heeft leren kennen. Ze gaan samen terug naar het ouderlijk huis in Amsterdam, waar Ernst opgroeide met zowel Chopin als Indonesische muziek. Op zijn geliefde Texel laat Ernst Jansz Jasper horen hoe belangrijk deze plek is voor zijn huidige band. Al deze indrukken probeert Jasper Krabbé mee te nemen in zijn werk, met het doel om zo dicht mogelijk bij Ernsts kern te komen in het portret dat hij van hem maakt.


Find out more

Bron: Aaron van Valen

Portretten van Krabbé
Wo 12 apr 20:30
Seizoen 1 Afl. 3 - Joy Delima

Schilder Jasper Krabbé maakt een portret van schrijfster en actrice Joy Delima, maar niet voordat hij Joy goed heeft leren kennen. Ze bezoeken samen plekken die voor Joy belangrijk zijn geweest. Onder de Erasmusbrug in Rotterdam voelden Joy Delima en haar zus zich 'on top of the world'. Joy laat Jasper de plek en het gevoel ervaren. Ook bezoeken ze samen de toneelschool in Arnhem, de plek waar Joy merkte dat ze opnieuw moest uitvinden wie zij is. Al deze indrukken probeert Jasper Krabbé mee te nemen in zijn werk, met het doel om zo dicht mogelijk bij Delima's kern te komen in het portret dat hij van haar maakt.


Find out more

Bron: Aaron van Valen

Portretten van Krabbé
Wo 5 apr 20:30
Seizoen 1 Afl. 2 - Kim van Kooten

Schilder Jasper Krabbé maakt een portret van schrijfster en actrice Kim van Kooten, maar niet voordat hij Kim goed heeft leren kennen. Kim van Kooten laat Jasper kennismaken met de snackbar waar ze als zevenjarige regelmatig álles bestelde wat ze maar op kon. Samen praten ze onder andere over de kracht van humor tijdens de moeilijke momenten in het leven. Al deze indrukken probeert Jasper Krabbé mee te nemen in zijn werk, met het doel om zo dicht mogelijk bij Kims kern te komen in het portret dat hij van haar maakt.


Find out more

Bron: Aaron van Valen

Portretten van Krabbé
Wo 29 mrt 20:30
Seizoen 1 Afl. 1 - Tom Waes

Schilder Jasper Krabbé maakt een portret van de Belgische tv-maker en wereldreiziger Tom Waes, maar niet voordat hij Tom goed heeft leren kennen. Ze bezoeken samen plekken die voor Tom belangrijk zijn geweest. Zo gaan ze naar café d'Anvers in een ruige buurt van Antwerpen, waar Tom als uitsmijter heeft gewerkt. Ook bezoeken ze zijn geboorteplek: het rustige dorp Edegem, waar Tom vroeger al zijn streken moest opbiechten bij meneer pastoor. Al deze indrukken probeert Jasper Krabbé mee te nemen in zijn werk, met het doel om zo dicht mogelijk bij Toms kern te komen in het portret dat hij van hem maakt.


Find out more

Shopping Basket